Tørring Turen –  Turen alle kan være med på

Spar lige nu -10% på 3 og 4 dages ture på udvalgte datoer. Det er åens billigste priser, hvis du har planer om en længere tur. Med en længere tur på gudenåen, får du set alle de smukke omgivelser som naturen byder på.

Tilbuddene gælder i perioderne

  • 16. juni – 30. juni + 12. august – 1. oktober
  • med start søndag, mandag, tirsdag, onsdag og torsdag

Pris
3 dages sejlads i denne periode – pris pr. kano – 1305,00 kr.
4 dages sejlads i denne periode – pris pr. kano – 1440,00 kr.
+ kr. 25,- i kommunal afgift pr. kano

1. dag: Tørring – Åstedbro eller Gudenå Camping Brædstrup

Turen går i dag typisk fra Tørring til enten Åle teltplads, eller Åstedbro teltplads. Starter man tidligt på dagen, kan man nå helt til Bredsten bro, hvor den første campingplads ligger, Gudenå Camping Brædstrup.

Dette er en smuk sejltur igennem moseområdet, Uldum Kær.Det er en meget bugtet strækning med flere tilløbende bække og store rørskove. Undervejs er det muligt at holde pause ved “Verdens Ende” eller Nordkærbro, herfra er det muligt at gå en tur ud gennem det smukke kærområde, der er rigt på dyreliv ved de gamle tørvemoser.
Flere steder er der opsat fugle-tårne, som er et besøg vær med eller uden kikkert.

2. dag: Gudenå camping Brædstrup – Voervadsbro teltplads

Her bliver åen lidt bredere og der sejles i området ved Bredvad Mølle, Vestbirk Sø og Voervadsbro. Ved Bredvad mølle kan man se et opsamlingssted for åens grøde. Derefter sejler man under broen og ind i de opdæmmede søer ved Vestbirk. Her er det vigtig at følge Bredvad sø’s venstre bred, da der er meget lavvandet i den højre side. Skal man overnatte på Vestbirk Camping, er det en god idé først at krydse søen, når man er ud for campingpladsen. Turen fortsætter videre til højre gennem kanalen til Naldal sø. Her sejler man til venstre under den nedlagte jernbane, som i dag er en skøn natursti. Hvis man holder til venstre når man kommer igennem, så er det ment at finde indsejlingen til “isbarrieren” gennemhullet og videre til røret under vejen. Nu er man kommet ind i kanalen til Vestbirk kraftværk. Her skal kanoen over land, op på en vogn og trilles hen til kanoslisken og rusches ned i vandet igen. Det er en god idé at kigge sig lidt omkring ved kræftværkets velholdte turbinehal.
Strækningen fra Vestbirk mod Mossø er en af de smukkeste steder på åen. Husk at have god tid til at sejle denne tur. Her er der mulighed for at se mange fugle og bl.a den fantastiske flotte isfugl som holder til i det område.
Turen går videre på åen og næste overnatningssted er Voervadsbro teltplads, som ligger på højre hånd.

3.Dag: Voervadsbro – Ry

I dag sejler man fra Vestbirk eller Voervadsbro og fortsætter mod Klostermølle. Inden Klostermølle sejler man gennem en jungleagtig bevoksning, hvor træernevokser sammen over åen. Herefter fortsætter turen ud i klosterkanalen, denne kanal er gravet af munke for ca 800 år siden, for at de kunne udnytte vandkraften til deres mølleri. Voer Kloster lå tidligere der hvor papirfabrikken ligger i dag. Næste overnatningssted eller restested er Klostermølle teltplads, herfra kan man gå en tur op på sukkertoppen(108 m)og nyde den flotte udsigt. Turen tager ca 1 time. Hvis man skal afslutte turen, er det muligt at aflevere kanoen ved Klostermølle afleveringssted, som ligger 100 m før teltpladsen. Dem der ønsker at sejle videre mod Ry, sejler nu ud på Mossø og følger den venstre bred. Man tager 2. Indsejling og sejler videre op i Gudenåen. Åen bliver igen bredere og efter et par kilometer løber Salten Å ud på venstre side. Ca 500 m oppe ad Salten Å ligger Gl. Rye teltplads, hvor det er muligt at overnatte eller aflevere kanoen. Hvis man ikke sejler op ad Salten Å, fortsætter man op forbi Emborg bro. Her er en resteplads og mulighed for at følge en sti til Øm Klosterruin og museum. Nu går turen gennem Gudensø, som er en sø med et rigt fugleliv. Man kan se f.eks. Fiskehejre,lappedykker,blishøns og en masse ænder. Ved indsnævringen ved Ry Møllesø ligger Holmens Camping, her er der også  mulighed for overnatning. Den sidste tur til Ry tager ca 1/2 time, her sejler man under vejen og fortsætter frem til et lille overbæringssted. Når kanoen er i vandet igen sejler man ud i Lillesø og sejler over til Skimminghøj teltplads, som ligger ca. 50 m til venstre for roklubben. Her kan kanoen afleveres og der kan også overnattes på pladsen.

4. Dag: Ry – Silkeborg

Nu går turen over Julsø. Når man skal over Julsø, er det vigtig at holde øje med vinden. Heldigvis kan man både sejle højre og venstre om Julsø. Sejler man højre om, så kommer man bag om Møgelø og Lilleø, sejler man venstre om sejler man ved foden af himmelbjerget. Turen fortsætter over Julsø hvor man passererSkyttehusets camping på venstre side, inden man sejler ind i Borre Sø. Her sejler man forbi Sejs Ladeplads på højre hånd. Her kan man holde rest, inden man sejler videre ind i Brassø. På Højre hånd ligger De små fisk teltplads, hvor man kan overnatte, men skal man aflevere kanoen, sejler man videre frem ind mod Remstrup Å. Her sejler man ca 1 km op af åen og på venstre hånd ligger Gudenåens Camping, nogen kender også denne plads ved navnet Indelukket Camping som den hed engang. Til venstre for ophalet har vi et skilt hvor på der står Tørring Kanoudlejning, her afleveres kanoen og tilbehør.

Se hele turen på kort: Kort over Gudenåen